Yuula Fotografie

Het maken van goede foto’s op een feest is zo makkelijk nog niet. Vaak is het vervelend als niet iedereen erop staat, sommige rode ogen hebben of mensen schrikken van de flits. Hieronder staan een aantal tips voor het maken van goede feestfoto’s.

Meerdere foto’s

Maak meerdere foto’s, zo wordt de kans groter dat er minstens een foto goed is. Vooral als je van meerdere personen een foto moet maken. Vaak kijkt iemand weg of knippert iemand met z’n ogen, door meerdere foto’s te maken is de kans kleiner dat de foto mislukt.

Afstand

Wanneer je groepen gaat fotograferen neem dan genoeg afstand, maar ga niet te ver staan, iedereen moet wel herkenbaar blijven. Zorg dat iedereen erop staat. Wanneer de groep die gefotografeerd moet worden heel groot is kan het handig zijn om de foto van een hoger punt te nemen.

Rode ogen

Veel mensen flitsen in de stand waarin het toestel is ingesteld. Dit terwijl vaak camera’s vaak vele functies hebben die helpen tegen rode ogen. Er is ook een functie die zorgt voor een vertraging tussen het moment van afdrukken en flitsen waardoor ogen kunnen wennen aan het licht, dat verkleint de kans op rode ogen.

Flits

Het heeft geen nut om je flits aan te zetten als je iets van een afstand fotografeert. Voor elke camera is de maximale flitsafstand anders. Het is dus handig om van te voren te testen tot hoever de flits functie nut heeft. Wanneer er al licht in de zaal is kun je het beste de flits niet gebruiken, het is dan beter om de ISO-waarde hoger instellen. De sensor wordt dan gevoeliger voor licht.

Contact

Tijdens het fotograferen kan je het beste contact houden met diegene die je fotografeert. Door te vertellen wat je aan het doen bent voelen mensen zich meer op hun gemak. Je kan ook opdrachten geven om bepaalde posities aan te nemen. Door meer contact te hebben zullen mensen zich vrijer voelen om op te foto te gaan.

Bron Featured Image: klik hier.